Det er en rigtig god idé for dig at forsikre dig imod ledighed

5. februar 2022 By hunderupdesign

Det kan godt være der lige nu og her er mangel på arbejdskraft, og du føler dig meget sikker i dit nuværende job, men historien har vist at der før eller senere kommer til at ske det at en krise kan vende det hele på hovedet, og det der før virkede ufatteligt sikkert, det kan vise sig at være meget usikkert, måske også dit job.

Du skal så også lige huske at selv hvis du melder dig ind i en a-kasse i dag, så går der et helt år før du kan få dagpenge ved ledighed, så det gælder om at du handler i god tid inden der opstår problemer.

Det med a-kasse behøver ikke være svært, hvis der ikke er en a-kasse man normalt er medlem af på din nuværende arbejdsplads, så skal du selv gøre en indsats for at finde en passende én af slagsen.

Vælg den rigtige a-kasse

Udgangspunktet for en a-kasse er at du ved ledighed har mulighed for at modtage dagpenge, som træder i stedet for din hidtidige lønindtægt, men de laver også en hel del andre opgaver for lønmodtagere, nemlig vejledningssamtaler til ledige, de foretager indberetninger til jobcentrene, og hjælper deres medlemmer i job igen.

Du kan tage udgangspunkt i den branche du arbejder inden for, af den årsag at der er a-kasser der tilbyder medlemskab udelukkende på baggrund af hvilken faggruppe du tilhører, men du kan også vælge såkaldte tværfaglige a-kasser, hvor alle kan være medlemmer.

Men du kan også kigge på hvad det koster at være medlem, og gå efter prisen alene, af den årsag at du blot skal bruge et levegrundlag ved ledighed, og ikke skal bruge al mulig anden luksus.

Husk dog også på at bidraget til a-kassen er fradragsberettiget, og dermed betyder prisen ikke helt så meget som hvis du skulle betale det hele selv.